Utebarns favoriter

Alla vet vi att favoriterna är de som tenderar att användas mest! Och även om vi inte brukar säga att ni ska köpa grejer, vi är STORA förespråkare av att börja med det som ni har hemma, så kan det ändå ibland kännas gött att någon annan har provat sånt som man vill köpa. Så här tänker vi att vi löpande listar våra favoriter inom olika områden! Och de produkter som våra vänner hittat som favoriter. Hoppas det kan hjälpa någon att göra ett mer medvetet val och att de blir favoriter också för er. Och vi tror ju också att om barn har bra grejer blir tiden spenderad ute mycket härligare för alla som är med!

Vantar

Gneis Mitten Light tumvante – den absolut bästa vattentäta skalvanten för de lite mindre barnen! Går utmärkt att kombinera med en tunnare finger/tumvante i exempelvis ull innanför om temperaturen är lite kallare. Smidig att leka med så godkänns av de flesta vanthatande barn.

Gneis Finger High fingervante – favoriten för de äldre barnen de lite kallare dagarna. Givetvis vattentät så det fungerar också i slask!

Gneis Finger Light fingervante – de äldre barnens motsvarighet till Gneis Mitten Light. En handske som är helt vattentät men ändå värmer fint om det inte är alltför kallt. Smidig att leka med!

Polarn O. Pyret fingervante i ull – förstavalet som liner/innervante innanför en skalvante eller innanför en tjock vintervante riktigt kalla dagar. Också de vi väljer som ”fikavante”, dvs. den tunna vante vi har med för att ha på sig när vi fikar och det är för klumpigt med tjocka vantar/handskar.

Polarn O. Pyret tumvante i ull – Som ovan fast i tumvanteformat.

Mössor

Cubus Balaklava i ull – en mössa som faktiskt sitter kvar på huvudet också på en liten bebis! Äntligen!

Skalkläder

Gneis Turmalin – vårt förstaval för de lite mindre barnen. Otroligt mjukt och smidigt att röra sig i men ändå ofattbart slittåligt och håller vätan ute trots att våra barn simmat i vattenpölarna.

Gneis Speed – skaljackan som håller barnen torra! Smidig som få och tåler ändå allt barnen utsatt dem för under flera års användning.

Gneis Gizmo Shell – Cordura blir lätt barnens nya ord i vokabulären… Eftersom det verkar tåla precis vad som helst!

Vinteroverall

Gneis Minishape – overallernas overall för de lite mindre barnen. Nämn gärna annars en annan overall som också en liten ettåring faktiskt kan gå (i princip) obehindrat i?! :)

Gneis Supershape – smidig och varm. Och vattentät såklart.

Underställ

Märkning av kläder

Vi har testat ett par olika men våra favoriter är Filur namnlappar där vi beställer lappar med barnens namn och vårt telefonnummer. Beställer även en uppsättning med vårt efternamn och telefonnummer som jag använder på mina prylar. Det har gjort att jag har fått tillbaka flera värdefulla saker skall jag säga…. Så på något sett har de ändå betalt tillbaka sig att lägga pengar på namnlappar.

För att handla begagnat och cirkulärt

Hos Sellpy har vi både sålt och köpt begagnade saker. Om en inte orkar hantera försäljningen själv kan du låta Sellpy ta hand om det mot att de tar en del (ganska stor del) av förtjänsten. Kolla in ex Sellpys Outdoor selection eller en av våra favoriter med Gneis kläder. Där kanske du hittar flera av de prylar du behöver till ditt nästa äventyr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *