Förskoletips om kläder och skor

Här följer 7 enkla förskoletips om kläder och skor! Har du några tips vi missat, hjälp oss gärna att fylla på listan genom att kontakta oss här eller på Instagram (@utebarn.se) eller Facebook!

Enkla kläder och skor

Enkla skor och kläder – så att barnet själv (!!) kan klä av och på sig. Det underlättar för personalen och gör att ditt barn får mer tid att leka ute istället för att uttråkat vänta i kapprummet!

Exempel på enkla skor är skor som inte behöver knytas. Gärna kardborre som gör att barnet själv kan justera men som gör att skorna ändå sitter på plats.

förskoletips

Dubbel uppsättning ytterkläder och stövlar

Ha dubbla uppsättningar ytterkläder och skor – en omgång på förskolan och en omgång hemma. Så mycket enklare när du slipper släpa alla prylar fram och tillbaka hela tiden. Mycket bra grejer finns begagnat så det behöver inte bli alltför dyrt, och allt måste inte vara i toppskick!

förskoletips

Märk kläder och skor

Märk kläder och skor! Framför allt vantar och strumpor försvinner gärna… Köp en textilpenna eller tryck upp fina etiketter som går att klistra fast, men framför allt märk!

Köp en textilpenna hos Polarn O. Pyret – enkel och billig lösning

Köp Filur namnlappar att klistra fast – snabb och lätt och håller bra!

filur namnlappar

Saxa storlekar

Saxa storlekarna på ytterkläder och stövlar. Där det används oftast finns rätt storlek, där det används mer sällan finns det som nästan är för litet eller som snart kommer att passa perfekt.

Sen kan jag (Emma) av erfarenhet, se bild nedan, inte rekommendera alltför stora saxningar av storlekar.. :) För sakens skull vill jag mest meddela att jag hade glömt ytterkläder till fröken när vi skulle iväg och då fick lånade kläder vara bättre än att stanna inomhus! :) Och hon verkar ju ändå ganska nöjd!

Bra kvalitet

Köp kläder med bra kvalitet! Då går det ofta både att köpa det begagnat till bra pris och dessutom låta syskonen ärva!

Ull

Använder kläder och strumpor i ull – materialet som värmer trots att det är fuktigt.

Läs mer om ull i Underställ – Lager 1.

Undvik strumpor med halkskydd vintertid

Använd inte strumpor med halkskydd vintertid – gummit undertill både kyler samt gör att fötterna ”fastnar” i skon vilket gör att tårna tajtas ihop och blir mycket lättare kalla.

förskoletips kläder och skor