Wilma & Morris prisbelönta mössa Nordkalotten – perfekt för kalla och blåsiga dagar

Nu är hösten verkligen här och vintern börjar även den knacka på i vissa delar av landet. Det börjar bli kallt om öronen och det är dags att se över mösslådan. För att hålla huvudet varmt – det är viktigt!

Vi vill därför passa på att skriva om en spännande mössa (Nordkalotten) som vi stötte på när vi var på friluftsmässan ISPO 2018. Dessa mössor och detta varumärke var nya för oss och vi måste säga att vi blev mycket imponerade och nyfikna. Det är dessutom extra roligt att det är ett svenskt företag som står bakom mössan som nu finns ute på marknaden.

Nordkalotten

Mössan Nordkalotten från Wilma & Morris

Mössan som vi fick upp ögonen för heter Nordkalotten och kommer från företaget Wilma & Morris som specialiserats sig på att göra bra mössor för barn. De jobbar med bra passform och att mössorna skall stå emot regn, sol och kyla. Dvs perfekt för våra svenska härliga vinterförhållanden. Och vi måste säga att vi tycker att de gör ett bra jobb.

Nordkalotten är en ”skal-mössa” bestående av två delar. Överdelen är gjord av vatten/vindtät tyg som står emot snö, regn och vind och nederdelen är av mjuk ullfleece som värmer och skyddar hals och nacke mot vind och kyla. En mössa och krage i ett. Allt utan behov att knyta eller knäppa för att den skall sitta på. Vi kan se potentialen för att hålla barnen varma på ett bra sätt. Mössan väger 74 gram och skall kunna bäras under hjälm vilket vi dock inte testat än.

Läs mer om Nordkalotten på Wilma & Morris hemsida

Mössa med skärm

Vi tyckte genast mössan var intressant just för att den hade en skärm som är väldigt bra framförallt för barn med glasögon men även andra barn för att skydda ögonen från regn och snö.
En skärm ger inte bara skydd för nederbörd som gör glasögonen prickiga och irriterar eller stör barnen i sin lek. Skärmen skyddar också mot sol som lyser på och bryts genom barns glasögon. Något som kan vara väldigt obehagligt. Nordkalotten

Nordkalottennordkalotten Wilma & Morris

Många bra mössor

Det är inte bara Nordkalotten som är intressant från Wilma & Morris utan även andra modeller i deras serie verkar vara väldigt bra. Så vi måste säga att vi tycker det skall bli extra spännande att även testa andra modeller denna vinter. Sydvästen Lofoten är väldigt snygg och ett väldigt bra alternativ till många av de galonsydvästar som en hittar på marknaden. Även Säfsen verkar väldigt bra och skall även den testas flitigt kommande vinter.

Ta chansen att vinna en Nordkalotten

Wilma & Morris har bidragit med ett antal Nordkalotten-mössor som vi kommer tävla ut på vårt Instagram till helgen. Så se till att hålla utkik där. De vinster som finns är Nordkalotten i färgen Cactus. I storlekarna 52 och 56. Så håll koll på Utebarns Instagram-konto de närmsta dagarna.

Nordkalotten är normal i storleken bedömer vi det som medan Säfsen däremot tenderar att vara åt det större hållet.

Läs mer om Nordkalotten och kolla in färgerna

 

Detaljbilder på Nordkalotten

Nordkalotten

 

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *