Vems är spåren?

Vilket djur har gått här i snön? Vem är det som har bajsat här? Eller hur låter egentligen en fjällämmel?
Det finns massa spännande frågor man kan ställa sig när man är ute i naturen. Både själv och med barn.

Det kan vara ett stort och roligt äventyr att leta spår efter djur i naturen. Det är lättare att göra när det är snö eller nysnö för då syns spåren bra. Men det funkar även när det är barmark. Funkar för alla åldrar och du kan lätt lägga leken på en nivå som passar olika åldrar. Låt barnen själv leta upp spår de kan hitta. Sen kan ni tillsammans försöka lista ut vad det är för djur som varit där. Ställ frågor och låt barnen resonera och ha roligt. Håll barnen sysselsatta längs med vandringsstigen genom att peka ut spår och ställ frågor om saker ni ser längs med vägen.

Hjälp – jag kan inte så mycket om djur!

Lugn du behöver inte kunna allt själv. För den som inte kan alla spår och spillningar själv så finns det hjälp att få! :0)

Jägarförbundet har nämligen gett ut en fin och informativ app som heter Viltappen. I appen finns massa intressant information som ni kan använda både när ni är ute i naturen men ni kan även läsa på och prata om olika djur i bilen eller hemma.  I appen hittar du info om massa olika svenska arter. Du kan lyssna på hur olika djur låter och du kan även lägga upp egna foto och inspelningar. Det finns även hjälp för att identifiera spår och spillningar från olika djur. Appen är gratis att ladda ner.

Så det är bara att ladda ner och åka ut och leka!!

Viltappen finns både för iPhone och Android

Viltappen för Android

Viltappen för iPhone