Utemaning 30 – 5 måltider ute

Mat smakar bättre utomhus – ni har säkert hört det förut men det gör det inte mindre sant eller rätt. Vi har ju även sagt det för och vi har ju haft en utemaning (utemaning 15) där ni skulle äta ute. Men nu tar vi det till en ny nivå!
Denna vecka ska ni få chansen att verkligen prova på att äta utomhus. Vi utemanar er att äta ute fem gånger denna veckan och gärna på fem olika platser. Mitt i sommaren är dessutom bästa tiden.
Kan ni hitta en plats vid badbart vatten? Passa då på att ta er ett kvällsdopp.

Material och förberedelse

Denna veckan kan det behövas mer förberedelse än direkt material. Planera in vilka måltider som passar att äta ute. Går det att äta frukosten på trappan innan jobb/förskola/skola/fritids? Har vi en park eller gräsplätt i närheten där kvällsmaten kan ätas? Det måste inte vara lagad mat – mackor fungera utmärkt som kvällsmat!

Om ni ska passa på att ta ett dopp kan badkläder och handduk behövas.

Gör så här

Packa maten och bege dig ut till lämplig plats – ät – om tid finns varför inte stanna kvar och leka eller läsa en stund innan ni beger er hemåt igen.

Variant

  • Passa på att ta ett dopp i samband med utemåltiden!
  • Bjud med er vänner eller familj.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi rörelseglädje, grovmotorik, finmotorik, sinnen och planering.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *