Veckans utemaning 29 – Gå barfota

Är du som jag? En som gärna sparkar av sig skorna och går barfota?
Går du ofta barfota har du säkert också känt skillnaden på olika underlag. Torrt gräs är inte lika skönt som färskt. En gata kan t.ex. vara lite jobbig att gå på men andra lite skönare. Skönast är det på en mjuk gräsmatta eller en fin sandstrand enligt mig.
Denna veckan ska ni få testa på just detta, hur känns det att gå barfota på olika underlag?

Material och förberedelse

Egentligen behövs inget direkt material eller någon förberedelse men det kan vara skönt att ha möjligheten att rengöra fötterna innan man stoppar tillbaka dem i skorna (beroende på vilka underlag man provat), vill man ha den möjligheten kan man ta med en flaska vatten och en liten handduk.

Gör så här

Gå ut och ta av skorna och prova hur det känns att gå på olika underlag. Det går utmärkt att börja på gården eller i trädgården. Hur känns trottoaren?
Man kan också göra en lista av olika underlag och betygsätta dem i hur sköna de är att gå på eller bara konstatera om det är skönt, okej eller här ska man ha skor!

Variant

För de äldre barnen kan ni göra blindtest. Låt barnen blunda eller sätt ögonbindel på dem och låt dem gå på olika underlag och låt dem gissa vad det är de går på. Använd underlag som ni hittar ute. Ni kan även låta dem känna på olika saker med fötterna. Som nallen, spikmattan, olika hårda och mjuka saker.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi sinnen och iakttagande. Kroppskännedom, balans,

Mer om Veckans Utemaning

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *