Vandring med vagn

Som de friluftsmänniskor vi är var det inte så svårt att bestämma oss för att testa att vandra och sova ute med vår 2-månaders pojke.

Vi hade ett gäng vänner som skulle ut på en helgvandring i de skånska skogarna och vi bestämde oss för att följa med! Lördag morgon tog vi så bussen ut till Genarp med E i vagnen. En stor ryggsäck packad med allt vi kunde tänkas behöva under dagen och en liten med framförallt vätskesystem. (Då jag efter förlossningen inte klarade att bära tung ryggsäck så långt så valde vi att skicka tält, sovsäckar och liggunderlag i bilen med ett par vänner som skulle ansluta på kvällen. Som sagt, det gäller att göra samma sak som man brukar fast på lite andra sätt, så kan man friluftsa även med barn.

Under de 17km vi vandrade hade vi lille E omväxlande i bärsele och i vagnen. Vagnen vi hade med oss var en Chariot Cougar 1 med löphjulet fram. Framför allt var det bärsele de sträckor som terrängen var alltför skumpig för att han skulle kunna ligga bra i vagnen. Sammanfattningsvis kan vi säga att det var lille E och inte vagnen som satte begränsningarna för var vi kunde gå denna dag! De skumpigaste partierna körde vi alltså vagnen utan större problem över stock och sten och det enda lyftet var över en gärdesgård!

Pauserna för amning och blöjbyte passade ganska bra med gruppens behov under dagen och framåt eftermiddagen var vi framme på lägerplatsen där vi planerat att stanna över natten.

De andra sov i det fasta vindskyddet men vi valde att sova en bit bort i vårt tält. Mest av hänsyn till de andra då vi visste att vi skulle behöva göra några amningar och blöjbyten under natten! Jag ska väl erkänna att jag i förväg var lite nervös över hur det skulle gå men det visade sig gå alldeles utmärkt! Lille E som hemma varje natt vaknade varannan timme för att amma sov här som aldrig förr och vaknade bara en gång på natten!