Vällingdoserare

Det finns en hel del olika småprylar som kan förenkla både vardagen och dagar på resa med små barn. Och det finns en hel rad prylar som en verkligen inte behöver men som är ganska kul. Och sen finns det också en hel hög med prylar som en inte behöver men som säljs ändå… :)

Men vi har efter några år med små barn hittat några små prylar som mer än många andra förenklat vardagen. Och som gör det smidigare på resa. En sån sak är vällingdoseraren!

Vad är en vällingdoserare?

En vällingdoserare är en mindre burk med ett antal små fack, ofta tre. Varje fack går att öppna individuellt och en kan därmed hälla ut pulvret ur enbart ett av facken i taget. Det stora locket går att snurra så att öppningen i det lilla locket hamnar precis ovanför det facket en vill använda.

Lekmer har en hel rad olika modeller av vällingdoserare.

När ska jag använda en vällingdoserare?

Vi har här hemma använt den dagligen i flera år nu. Med två barn så pass tätt att vi inte mellan dem hade paus i vällingdrickandet så har vi använt vällingdoseraren ett oändligt antal gånger de senaste 3,5åren… :) Så vi använder våra burkar i vardagen! Men det beror absolut mest på att vi har vällingflaskor som är smala i sin öppning. Sådana flaskor är tillverkade av Esska, EcoViking eller RättStart. Andra tillverkare, såsom MAM har stor öppning och då kan jag förstå att en inte har behov av vällingdoseraren i vardagen.

Däremot på resa eller på utflykt är vällingdoseraren grymt bra för att snabbt kunna göra välling när en är iväg!

vällingdoserare

Vilken är bäst?

Vi har testat två olika typer av vällingdoserare. Den ena är tillverkad av Bambino och finns i flera olika fina färger, på våra bilder den blåa burken. Den andra är tillverkad av Night&Days och görs i vit.

Bambino

Bambinos blåa gillar jag då den har en glad färg. Den är också lätt att öppna och stänga och håller sig ändå stängd i väskan.

Dock upptäckte vi en kall vinterkväll att plasten inte tål minusgrader. Vi var ute i skogen och njöt av kvällseld och det var dags att göra välling till lilla fröken. Och pang sa det så gick plasten sönder i locket.

Köp en Bambino vällingdoserare hos Lekmer. 

vällingdoserare

Night&Days

Den andra modellen av vällingdoserare vi använt har fungerat klockrent! Vi hade först en som läckte pulver men det var nog ett måndagsexemplar för nummer två från denna tillverkare har fungerat jättefint! Den har dessutom klarat alla gånger vi utsatt den för minusgrader!

Det är lätt att snurra runt det stora locket över de olika facken, enklare än burken från Bambino.

Köp en Night&Days vällingdoserare hos Lekcenter.se

vällingdoserare