Välja bärstol – mygg och mycket packning

 

Vi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hejsan!

Har nu begett mig ut i djungeln av letandet efter en bra barnbärstol. Å det är bokstavligt talat en djungel!

Kan berätta lite om hur den kommer användas osv. Har en kille på nu 6 månader. Han är stor och stabil i kroppen, 70cm lång och 9kg. Men vore bra om den går anpassa mycket då man inte vet hur stor ev nästa barn blir.. Bor uppe i norra Sverige så bärstolen behöver vara relativt lätt att spänna ett myggnät över (har gott om denna ohyra). Behöver rätt mycket packmöjligheter då vi kommer gå i skogen en hel del. Jag är ca 165cm å sambon ca 185cm.

Vilken/vilka modeller skulle ni rekomendera att titta på?

Mvh Marie

Välja bärstol - mygg och mycket packning

Hej!

Tack för din fråga!

Vi har själva använt Bergans Lilletind, en av de nättare bärstolarna på marknaden. Bra för resor osv. Men jag tolkar det som att ni inte riktigt har det fokuset utan framför allt är ute efter en bärstol att  använda hemmavid och då tänker jag enkelt kan lägga in den i bilen på väg till/från naturen.

De allra flesta bärstolarna har bra justeringsmöjligheter både vad gäller bärare och barnets storlek. Så jag tänker att det kan vara en vinst att framför allt titta på era övriga krav på bärstolen.

Vad gäller packningsmöjlighet så är detta inte helt enkelt på alla modeller. Tre tillverkare som har bra packningsmöjlighet är exempelvis Bergans, Vaude och Osprey.

Bergans

Bergans är ju som sagt den vi själv använt och vi är mycket nöjda med kvaliteten på bärstolen! Den är också bra för att justera storlek för både bärare och barn, dock lite knölig när en ska spänna fast 5-punktsbältet på magen på barnet. Båda Bergans modeller har avtagbara tak som skydd mot regn och sol och jag tänker mig att man kan sätta ett myggnät av större modell runt taket och hela bärstolen.

Osprey

Ospreys modeller däremot har ett (avtagbart) tak som också har mesh (myggtätt?) på sidorna av taket, ända ner till stolens sittdel så att säga. Och jag tänker mig att man relativt enkelt skulle kunna sätta dit ett myggnät baktill och framtill över takdelen. Kanske till och med sy dit ett eget liksom. Och vad jag förstått det som har också Ospreys bärstolar stor volym för packning.

Vaude har en hel del olika modeller också, några av dem med större packningsmöjlighet än andra. Men då ni vill ha myggnätet skulle jag gissa att det går bäst att lösa på en av Ospreys bärstolar.

Köp Osprey Poco Plus hos Outnorth.se 

Kolla in Bergans bärstolar

Kolla gärna in vår guide för val av bärstol.

Lycka till!

Och hör gärna av dig igen ifall vi kan hjälpa till på något mer sätt! :)

/Emma

Välja bärstol - mygg och mycket packning