Utemaning 17 – Poängjakt

Denna veckas utmaning sträcker sig över en hel vecka! Utemaningen går ut på att samla så många poäng som möjligt. Vissa uppgifter går att göra flera gånger, andra endast en. Utmana gärna grannfamiljen, kusinerna eller bästa kompisarna och gör det till en tävling och se vem av er som kan samla ihop flest poäng. Utemaningen görs i grupp och ger därmed en ypperlig möjlighet att samla familjen eller kompisgänget som ett ännu starkare team!

Material och förberedelse

Ladda ner vår pdf med alla delar i poängjakten! Har du ingen printer? Skriv av alla uppgifterna på ett papper så att ni har dem samlade.

Gör så här

Samla ihop familjen, kompisgänget, kollegorna, förskolegruppen eller grannarna! Dela ut ett papper var med poängjakten. Tidsbestäm hur lång tid gruppen har på sig för att utföra uppdraget. Vårt förslag är att ni kör hela veckan och uppdaterar vi vår Facebookgrupp ”Veckans Utemaning 2019” hur det går för er. På så sätt kan ni peppa inte bara varandra utan också alla andra som kör utemaningarna.

Varianter

Ta med poängjakten till företagsfesten? Eller använd den på ett barnkalas? Eller varför inte på en idrottslektion eller nästa gång Skogsmullegruppen har träff?! Ni kan också printa den, sätta den på kylen och se hur många poäng ni kan samla innan årets slut.

Färdigheter

I den här utemaningen tränar vi kreativitet, fantasi, våra sinnen, problemlösning, iakttagande, kommunikation, språk, koordination, matematik och naturkunskap.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *