Utemaning 6 – Pepidemin- Tävling!

Vi vill inspirera fler till mer rörelse i vardagen och därför släpper vi tillsammans med Generation Pep nu lös en pepidemi av rörelseglädje! Alla kan vi få in mer rörelse i vår vardag, det gäller bara att vara kreativ och ha roligt! Hur har du drabbats?

Den 31 januari 2019 var det Upp och hoppa, Sverige! Men bra idéer blir liksom aldrig inaktuella. Så vi kör en favorit i repris nu år 2021! En dag för att verkligen bryta stillasittandet. Generation pep är initiativtagare till kampanjen och alla vi peppare är laddade! Målet med dagen är att öka medvetandet kring vikten av vardagsrörelse. Så därför kör vi just vardagsrörelse som tema för denna veckans utemaning.

Här berättar vi om veckans Utemaning:

Material och förberedelser

Till denna Utemaning behöver du inget annat material än just det du har i din vardag. Det handlar ju om att hitta mer fysisk aktivitet just i din vardag. Vad kan det handla om?

Cykla istället för att ta bilen?
Gå istället för att cykla?
Gå längre än vanligt?
Storhandla med cykel?
Ha disco hemma i vardagsrummet?
Dansa i reklampauserna?
Leka någon springlek med barnen?

Gör så här

Prata om att det är bra att röra på sig och att våra kroppar mår bra av att röra sig under dagen. Engagera hela familjen med att fundera på roliga och lite kluriga sätt som ni kan öka den fysiska aktiviteten i er vardag. Involvera verkligen barnen. Det är både lärorikt och roligt. Tillsammans kan ni komma på olika sätt att öka rörelsen på ett som passar er.

Utmana er själva och se hur mycket mer vardagsrörelse ni kan få in på en vecka. Hur många minuter mer får ni in? Ni kanske faktiskt vill räkna efter och se. Kommer ni alla upp i 60 minuter rörelse varje dag? Vad kan ni och barnen göra tillsammans?

Spela gärna in en kort film när ni berättar om ert tips på att få in mer fysisk aktivitet i vardagen. Ta en rolig bild och berätta hur ni tänker göra eller hur ni gör?

Lägg upp ert tips på er Instagram eller er Facebook. Tagga då tipset med följande: #utemaning #pepidemin #uppochhoppa2019. Tagga även gärna oss @utebarn.se.
Ni kan även dela med er av era tips i VIP gruppen Veckans Utemaning 2019

Du får så klart dela med dig av era tips när som på året men gör ni det senast 10 februari 2019 har ni chansen att vinna fina priser!!!! (Obs! Då detta är en repris är tävlingen alltså inte längre aktuell…)

Tävling med fina priser

Vi kunde inte låta bli att göra detta till en liten tävling då vi vill sporra er lite extra.

Vinn några av våra fina priser

För att sporra igång er lite extra och för att ladda upp inför våren så ni kan äta fler måltider ute tävlar vi ut följande fina priser till de bidrag som vi (juryn) tycker är mest kreativa, bäst eller står ut på något roligt sätt

  • Några vinnare får ett fint Diningkit från Light my Fire – dvs ett komplett set med tallrikar, muggar, sporkar för alla utemåltider- Så hela familjen kan äta ute till våren.
  • Några vinnare får 2 st unika och fina emaljmuggar från Utebarn.se med texten Vart går nästa äventyr? –  För att njuta lite extra av den varma drycken.
  • Flera vinnare vinner sporkar och re-straw från Light my fire – För att alltid vara redo för att äta ute på äventyren och på ett hållbart sätt.

Alla priserna är packade i våra fina tygpåsar med texten – Vart går nästa äventyr?

Sen blir förhoppningsvis det allra viktigast priset att vi alla just får en massa roliga tips på vardagsmotion.

Hur tävlar du?

Spela in en kort film när ni berättar om ert tips på att få in mer fysisk aktivitet i vardagen. Eller ta en rolig bild och berätta hur ni tänker göra eller hur ni gör för att öka vardagsrörelsen. Engagera barnen, hitta på roliga och tokiga saker ihop.

Lägg upp ert tips på er Instagram eller er Facebook. Tagga då tipset med följande: #utemaning #pepidemin #uppochhoppa2019. Tagga även gärna oss @utebarn.se. (tänk på att ni behöver ha profiler som vi kan se för att vi skall kunna se dina bidrag)
Om ni inte vill lägga upp det i era egna kanaler så kan även dela med er av era tips i VIP gruppen Veckans Utemaning 2019

Du får så klart dela med dig av era tips när som på året men gör ni det senast 10 februari har ni chansen att vinna våra fina priser!!!!

Juryn består av oss på redaktionen på Utebarn.se och vinnarna meddelas någon dag 11-15 februari.

Varianter

Det är fritt fram att även dela med er av tips för hur vi vuxna kan få in mer fysisk aktivitet i vår vardag.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.