Utemaning 49- Naturparkour

Hur många gånger har ni gått vägen mellan förskola/skola och hemmet? Eller någon annan sträcka som upprepas ofta? Många är vi som går samma sträcka dagligen eller flera gånger per vecka – har ni funderat på om det går att göra vägen mer utmanande och roligare än att bara traska på? Nu är det dags att se möjligheterna till nya och andra sätt att ta sig fram.

Material och förberedelse

Denna veckan behövs inget material och inga förberedelser. Endast lite mer tid för att komma hem , ett glatt humör och lekvänliga kläder.

Gör så här

Istället för att gå ”den vanliga vägen” så prova att klättra över stenar, hoppa över skarvar, klättra genom/under bommar, gå på insidan av lyktstolparna eller varför inte ett varv runt – använd fantasin och utnyttja närområdets ”hinder” och gör dem till er parkourvärld. Är ni i skogen kan ni klättra över och under pinnar, mellan träd, över stenar osv. Hitta något att balansera på.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi kreativitet, fantasi, rörelseglädje, grovmotorik, inlevelse, glädje, koncentration, sinnen, ansvar, planering, problemlösning, iakttagande, gemenskap och hänsyn.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *