Utemaning 15 – Ut och ät

IMat smakar så mycket bättre på tur!

Nu är det dags att äta utomhus! Frukost, lunch, mellis eller middag vilken måltid vill du äta ute? Eller kanske prova flera olika och se vilken som smakar extra bra utomhus? Många är vi som ätit en god rätt ute i skogen och sen försökt att laga samma hemma utan att få samma goda resultat. Kan det hända er också?

Det kan vara ett spännande äventyr att tillsammans packa ihop en picknickkorg, eller en väska med er mat. Gör det till ett gemensamt äventyr. Hitta en kul plats att sedan duka upp och äta er måltid på. Njut av omgivningen och den friska luften.

Material och förberedelse

För att utföra denna utemaning krävs den lite mat och dryck. I många fall kan ni kanske äta det ni hade planerat att äta hemma ändå. Eller så planerar ni en måltid som ni lättare kan ta med er eller laga ute på friluftskök.

Bra saker att ha med sig är: något att sitta på, något att äta med, mat, dryck, ev friluftskök och redskap för att laga mat. Vad ni i övrig behöver för att utföra denna utemaning beror på om ni väljer att ha färdig matsäck med ut eller att laga mat ute.

Gör så här

Packa väskan t.e.x. med en färdig matlåda eller med ingredienser och friluftskök. Ta er ut, hitta en plats som passar er och laga eller ät er mat där. Extra bra brukar maten smaka om man varit ute och rört på sig en stund.

Medelgoda rätter hemma i köket kan smaka toppen ute! Är det lite kyligt ute kan det vara extra härligt att laga mat över öppen eld, t.ex. grilla korv, tänk då på att bara elda där det är tillåtet och säkert och se till att ha ordentligt med vatten för släckning.

Variant

Denna veckan är varje måltid en egen variant. Hur många olika rätter kan vi samla in i facebookgruppen? Dela med er av vad ni ätit, även om ni kanske väljer något som för er är “det gamla vanliga”, kan det vara ett tips till någon annan.

Färdigheter

I denna utemaning tränar vi koncentration, sinnen, ansvar, planering, gemenskap

Mer om Veckans Utemaning

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder
En kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *