Utefamiljen Bondesson/Scheja

Familjemedlemmar: Pia-Maria 33 år, Gustaf 31 år, Hugo 3 år och Tage 6 månader.

Våra favoritsysselsättningar: Orientera, hitta roliga lekplatser, komma ut på vandringsturer, bada.

Favoritpryl ute: Picknickfilt eller sked. Båda väldigt praktiska att ha.

Favoritskodon: Enligt Gustaf kängor och enligt Pia-Maria Tevasandaler

Skog eller fjäll? Vi älskar båda. Fjällen drar mycket men majoriteten av tiden tillbringas i skog. Myggen i skogen drar dock ner skogsbetyget lite.

Hav eller sjö? Havet

Skalplagg eller galon? Skalplagg men galon är bra på småbarn när det hällregnar och det ska hoppas i vattenpölar samtidigt.

LÄR KÄNNA UTEFAMILJEN BONDESSON/SCHEJA LITE DJUPARE

Varför gillar ni att vara ute?

Det är en otrolig frihet att få vara ute. Det är lättare att vara i nuet när man är ute och det behövs oftast inte så mycket saker för att hålla en sysselsatt i förhållande till vad man behöver för att vara inne.

Bästa mellanmålet: 

Matmuffins med fetaost, zucchini, soltorkade tomater och babyspenat. Fryser in dem och stoppar ner dem frysta i packningen. Då har de tinat lagom mycket tills det är dags för mellanmål när vi är ute på småutflykter.

Bästa utemiddagen: 

Vi gör det så enkelt som möjligt. Men en favorit är nog osttortellini blandat med mjukost. Funkar både till stora och kräsna små.

Senaste vardagsäventyret: 

Nu har det varit mest semester så vad som var det senaste vardagsäventyret vet vi inte riktigt. Vi grillade korv och lekte i skogen med några vänner på Järavallen innan eldningsförbuden. Det är nog det senaste vardagsäventyret innan semestern tog vid.

Senaste stora äventyret: 

Vi kom nyss hem från O-ringen i Örnsköldsvik, där det sprungits orientering i fem dagar och sovits i husvagn. Varmt, svettigt, utmanande och skojigt. Enligt Gustafs telefon gicks det ca 160000 steg under de dagar vi var i Ö-vik (7 dagar). Hugo fick springa miniknat som är en snitslad bana med roliga inslag för de minsta medan Tage åkte bärsele i princip hela O-ringen.

Vad har ni för favoritlek ute och hur går den till? 

Nu kommer jag och tar dig… En typ av kull som 3-åringen älskar. Man säger nu kommer jag och tar dig och jagar den andra ett tag innan man slutligen fångar in personen i en jättekram. Speciellt bra är den när man måste ta sig från punkt A till punkt B. I övrigt är det mest fri lek än så länge.

Våra framgångsfaktorer för en aktiv livsstil: 

Gå ut ur huset och våga misslyckas. Det kanske inte blir så bra första gångerna men man lär sig mer och mer för varje gång. Sedan brukar Pia-Maria titta på vad andra gör och ta till sig de tips som kanske skulle funka för oss också.

Vår utebakgrund:

Pia-Maria är uppväxt i en familj där det var mycket vistelse i skogen som gällde. Scouting, orientering, svampplockning och skogspromenader var ett vanligt förekommande inslag i uppväxten. Det som dominerade mest var orienteringen som lever kvar. Gustaf var med i scouterna främst som sjöscout och har seglat och vandrat mycket i sina dagar.

Tillsammans har vi delat med oss av våra bakgrunder så Gustaf har fått orientering i sitt liv och Pia-Maria vandring. Seglingen har ännu inte blivit en del av vårat liv men man vet aldrig vad framtiden väntar. Nu när vi har barn så försöker vi fortsätta ha orienteringen och vandringen i våra liv. Där tar vi mycket inspiration från Pia-Marias systrar och vad de gör med sina barn för att på så sätt få tips och trix som underlättar för våra äventyr.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *