Tre miljövänliga steg i badrummet

Plast och kemikalier i hemmet är något som det pratas mer och mer om. Det är något som uppmärksammas för att vi ska vara rädda om vår natur men också för att det kan vara skadligt för oss själva och våra barn. Men liksom i de andra inläggen i vår serie om ett vänligare liv så får det ALDRIG bli ett tvång. Läs på lite, gör en liten förändring som känns lagom i just ditt liv, eller vänta tills du får sova hela nätter eller inte längre stressar igenom vardagen i väntan på att få andas under helgen. <3 Vill du börja nu så ger vi dig här tre miljövänliga steg i badrummet.

Jag kan inte nog understryka att vi inte på något sätt vill måla upp skräckbilder eller lägga på några övermäktiga krav på er i det här ämnet. Istället vill vi visa på några små sätt att göra förändringar steg för steg när och om ni själva vill det. För mig, Emma, har det här varit en process under flera år. Det tog fem år från första tanken till första handlingen. Och nu har jag gjort förändringar långsamt under ett par år. Nu väljer vi miljövänligare alternativ när de gamla slits ut eller tar slut.

Glas istället för tandborstmugg i plast

En så himla enkel förändring! Vi slängde våra gamla tandborstmuggar i plast och ställde tandborstarna i vanliga dricksglas istället. Och vi har också ställt dit några småglas för att lägga småsaker i. Vet ni vilken bonuseffekt det här fick? Att vi diskar och byter glasen oftare än vi gjort innan…. för helt plötsligt syns det att glaset börjar bli smutsigt eller får vita kalkbeläggningar. :)

Tre miljövänliga steg i badrummet

Udda porslinsmuggar som förvaring

Och som förvaring för tops, bomullspads och nagelsax och pincett har vi börjat använda gamla udda vita porslinsmuggar. Detta för också med sig minnen till min barndom för precis så hade min mamma också gjort i badrumsskåpet hemma.

Och för att samla barnens alla klämmor och snoddar valde jag att använda en snygg glasburk som därmed får stå framme på handfatet.

Tre miljövänliga steg i badrummet

Tre miljövänliga steg i badrummet Tre miljövänliga steg i badrummet

Miljövänligare alternativ

Under en period köpte vi istället för våra vanliga schampoo, balsam och duschcreme istället produkter från UrTekram för att testa ett miljövänligare alternativ. Duschcremen är här för att stanna och vi har därför också köpt större refillförpackninar! Schampoot och balsamet däremot passade inte håren här hemma så där kommer vi gå tillbaka till våra vanliga produkter. Vi har också nu köpt en handcreme som framför allt mannen i huset har gillar skarpt!

Tre miljövänliga steg i badrummet Tre miljövänliga steg i badrummet Tre miljövänliga steg i badrummet Tre miljövänliga steg i badrummet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.