Test av Viking Vinderen MID R GTX 2018

Då våren 2018 varade ungefär ett par dagar och sommaren varit otroligt varm och torr har vattentätheten testats i begränsad omfattning. Användningen av dem har också varit mindre än en normal säsong. Därför har vi tagit hjälp av vår testpanel och frågat andra föräldrar om upplevelsen av Vikings skor och kängor. Där har användarna varit mycket nöjda och det stärker vår bedömning om Vikings skor. Ett par skor läckte men de var begagnade vid köp och rejält använda. Alla övriga tillfrågade har hållit mycket hög kvalitet och aldrig läckt, också bra slitagestyrka! Men här är vårt test av Viking Vinderen MID R GTX 2018.

Viking Vinderen MID R GTX

Höjd: Medelhög sko

Sula: Gummi med ”bra grepp på alla underlag” som Viking själva formulerar det i sin produktinformation (läs hela här). Vår bedömning är att detta är en sula som ger bra grepp i vardagen och för de flesta tillfällen. Vi upplever denna sko som lite mer av en bra och vattentät citysko/sneakers där behovet inte heller är riktigt lika stort av riktigt bra grepp på leriga stigar och blöta klippor ex.

Knäppning: Ett kardborrespänne samt elastiska gummiband över fot

Pris: 539kr – 949kr

Barnperspektivet: Dessa skor har blivit riktiga favoriter direkt, till och med kvalificerade som ”snabbeskorna”! Lätta att ta av och på i och med gummibanden över foten men sitter ändå bra kvar på foten tack vare kardborrestängningen.

Fördelar: Mycket lätt och springvänlig sko! Snygga färger! Sitter bra på foten tack vare gummiband och kardborreknäppning. En snygg citylook som ändå håller barnets fötter torra, det gillar vi! Halvhög och klarar därmed en hel del vattenpölar och om barnet får viss hjälp att få skalbyxorna över skon och fästas med gummiband under foten kan dessa skor många gånger ersätta en gummistövel regniga dagar! Uttagbar sula gör att skon kan tömmas helt på sand. Vattentät!

Nackdelar: Är inte riktigt lika höga som gummistövlar, viss rinna-in-vatten-risk. Priset… en barnsko som har relativt kort användningstid då barn ofta växer ur efter en säsong är för många kännbart. Inte riktigt lika halkfri sula som ex. Viking Cascade.

Sammanfattning: Priset på Vikings skor varierar och det kan vara värt att kolla runt på nätet efter bra pris. Och med bra grundkvalitet på Vikings skor är det också värt att kolla begagnatmarknaden där riktiga fynd kan göras! Ett högt grundpris kan motiveras om kvalitén också är därefter!

Köp Viking Vinderen MID R GTX på lekmer.se

Test av Viking Vinderen MID R GTX 2018 Test av Viking Vinderen MID R GTX 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *