Test av Viking Cascade II MID GTX 2018

Då våren 2018 varade ungefär ett par dagar och sommaren varit otroligt varm och torr har vattentätheten testats i begränsad omfattning. Användningen av dem har också varit mindre än en normal säsong. Därför har vi tagit hjälp av vår testpanel och frågat andra föräldrar om upplevelsen av Vikings skor och kängor. Där har användarna varit mycket nöjda och det stärker vår bedömning om Vikings skor. Ett par skor läckte men de var begagnade vid köp och rejält använda. Alla övriga tillfrågade har hållit mycket hög kvalitet och aldrig läckt, också bra slitagestyrka! Men här är vårt test av Viking Cascade II MID GTX 2018.

Viking Cascade II MID GTX

Höjd: Medelhög sko

Sula: Grövre gummisula som ger ”säkra steg på alla underlag” formulerar Viking det i sin produktinformation (läs hela här). Vår bedömning är att detta är en sula som ger mycket bra grepp på alla underlag och vid alla väderlag (minusgrader/halka har vi ej testat än), också vid lera och hala stenar ger denna sko ett bra grepp. I en jämförelse med Viking Vinderen MID R GTX är nog denna typen av sula bättre bedömer vi det som.

Knäppning: Två kardborreknäppningar

Pris: 570kr – 950kr

Barnperspektivet: En riktig favoritsko! Går att spänna hårt (och barnet klarar det själv tack vare kardborrestängning!) så att det går att springa bra och snabbt. Bra att de är av högre modell så att vattnet inte rinner in i skon när det ska hoppas i vattenpölar!

Fördelar: En grov och stabil äventyrssko utan att vara klumpig, funkar som generell vår- och höstsko men också istället för en gummistövel en regnig dag året om. Bra möjlighet till knäppning och sitter därmed bra på foten. Halkfri sula. Snygga färger! Halvhög och klarar därmed en hel del vattenpölar och om barnet får viss hjälp att få skalbyxorna över skon och fästas med gummiband under foten kan dessa skor många gånger ersätta en gummistövel regniga dagar! Uttagbar sula gör att skon kan tömmas helt på sand.

Nackdelar: Är inte riktigt lika höga som gummistövlar, viss rinna-in-vatten-risk. Priset… en barnsko som har relativt kort användningstid då barn ofta växer ur efter en säsong är för många kännbart.

Sammanfattning: Har stått i skohyllan samtidigt som en låg modell av Jack Wolfskins Akka Texapore och Viking-skon har vunnit vid alla tillfällen, det tycker vi talar sitt tydliga språk! Priset på Vikings skor varierar och det kan vara värt att kolla runt på nätet efter bra pris. Och med bra grundkvalitet på Vikings skor är det också värt att kolla begagnatmarknaden där riktiga fynd kan göras! Ett högt grundpris kan motiveras om kvalitén också är därefter!

Köp Viking Cascade II MID GTX hos Outnorth.se

Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018 Test av Viking Cascade II MID GTX 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *