Test av Salomon goretex-sko till barn

Salomon

Höjd: låg sko

Sula: Grov sula med riktigt bra fäste!

Knäppning: Snabbspänne till snören/Kardborre

Barnperspektivet: Väldigt omtyckt av barnet att få ha en sko som är väldigt snarlika föräldrarnas Salomonskor! :) Bra leksko och bra att springa i tyckte barnet som använde denna sko. Snabbspännet var för svårt att hantera för den 3-åring som hade skorna, och tveksamt om en 5-åring skulle klara det heller. Stövlar föredrogs när det var regnigt och vattenpölar att hoppa i!

Pris: 450kr – 699kr (Vi köpte dem på rea för ca 350kr)

Fördelar: En grov sula med riktigt bra grepp! En stabil sko som är bra att leka, springa, klättra, vandra och cykla med. En banal grej, men för oss var det ett enklare sätt att få barnet att klä sig då det hade ”likadana” skor som mamma och pappa som också hade vattentäta Salomonskor. :) Vattentät!

Nackdelar: Den fasta innersulan gör det svårt att tömma skorna helt på sand. Något högre än en lågsko men ändå inte hög nog för att hålla vattnet utanför när barnet leker i regn eller hoppar i vattenpölar… Snabbspännet lite för svårt att hantera för ett mindre barn.

Sammanfattning: Kvalitetsmässigt en riktigt bra sko! Väl använd till ett barn under en säsong men utöver att den är smutsig i princip i nyskick fortfarande! Vattentät och med en grov sula som klarar all terräng! Den uppdaterade varianten 2018 finns med kardborre!

Köp Salomon goretex-sko till barn hos Outnorth.se

En kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *