Test av Parvel Go babymonitor

Parvel Go är en väldigt liten babymonitor som övervakar rörelse och temperatur. Den kommunicerar med Bluetooth low energy och drivs av ett knappcellsbatteri som sägs vara i ca 2 år. Man placerar Parvel hos barnet och via telefonen får man statistik och varningar från Parvel.

Vi har testat den med en Andriodtelefon och framförallt på vintern.
Idén att kunna kolla temperatur och rörelse är väldigt bra och räcker väldigt långt hos en babymontitor. Dock så funkar det sådär… Temperaturen och rörelse går superbra att ha koll på när telefonen är aktiv, men räckvidden är väldigt begränsad. Den tappar anslutning väldigt lätt, både pga dålig räckvidd (då varnar den dock), men också för att telefonen lägger appen i bakgrunden. Detta säger Parvel att den ska klara, men det fungerar inte, trots ett antal sätt att försöka kringgå det via inställningar.
Räckvidden kände vi var så pass begränsad att man inte behöver någon babymonitor alls. Ofta tappade den anslutning vid ca 3 meter och man är måste ha helt fri sikt till vagnen.

Vi kände att den praktiskt taget bara gick att använda för att kontrollera temparaturen hos sitt barn. Och då är det en väldigt dyr termometer…

+ Liten och smidig
+ Väldigt bra batteritid
+ Kan få sömnstatistik

– Väldigt dyr
– Kort räckvidd
– Fungerar nästan aldrig

Test av Parvel Go babymonitor
Test av Parvel Go babymonitor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *