Test av Jack Wolfskin Akka Texapore 2018

Jack Wolfskin Akka Texapore

Höjd: Låg sko

Sula: Ganska styv sula med bra grepp som lämpar sig bra för vandring

Knäppning: Snabbspänne till snören

Barnperspektivet: Tanken med snabbspännet för att barnet själv ska kunna spänna skosnörena fungerar hyfsat. Barnet som testat dessa skor var 4,5-5 år och kunde knäppa och knäppa upp själv men ville ha hjälp för att få dem tajt på foten så att det var bättre att springa i dem. Barnet ifråga gillade skon i sig men valde tyvärr ofta bort dessa skor då de var för låga för att leka ute vid regn/vattenpölar/högt vått gräs. Under en period fanns också ett par höga vattentäta skor (Viking Cascade MID) i skohyllan och tyvärr valdes Jack Wolfskin-skon bort samtliga gånger pga av höjden på skon. (OBS! Hösten 2018 kommer Jack Wolfskin med en medelhög variant av denna sko! Reds. anm.)

Pris: 489kr – 799kr

Fördelar: En lagom grov sula med bra grepp! Sulan är också relativt styv vilket är att föredra när barn rör sig i områden med ojämn terräng. Ett snabbspänne som barnet själv kan hantera. Vattentät! Uttagbar sula som gör att skon kan tömmas helt på sand. Sulan har också en markering som visar rekommendation för storlek på fot!

Nackdelar: Vi har uppfattat denna som relativt varm trots att det inte är en fordrad sko. Detta baserat på att barnet som använde dem var fuktig och på sina ställen blöt om strumpan. Vi trodde då att skorna läckte in men ett läckagetest (duschade skorna under 7 min + ställde dem i blöt en timme) visade att skorna höll helt tätt!

Det faktum att denna sko är låg har gjort att varken barn eller föräldrar har föredragit denna sko vid regn eller blött/lerigt väder.

Sammanfattning: Tyvärr har denna sko kommit lite i skymundan för en annan vattentät sko av medelhög modell under denna testperiod. Barnet som testade skorna hade i skohyllan två par vattentäta skor och det var glasklart vilken modell barnet valde… i alla lägen den medelhöga! Men skon från Jack Wolfskin var omtyckt som leksko (vid regnigt väder föredrogs dock stövlar) fram tills att den medelhöga vattentäta skon konkurrerade ut den. Så en medelhög modell av denna sko vill vi varmt rekommendera!

Köp Jack Wolfskin Akka Texapore hos Outnorth.se

Test av Jack Wolfskin Akka Texapore 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *