Test av gore tex-skor till barn!

Vi har under flera års tid provat olika modeller och märken av vattentäta skor för barn. Höga, låga, kardborre, spännen, billiga och dyra. Så här kommer vårt test av gore tex-skor till barn! Först och främst vill vi glädjande meddela att ALLA skor har hållit tätt och ALLA skor har klarat bra slitage från ett barn under en säsong, en del av skorna dessutom riktigt bra! Vi har här sammanfattat några för- och nackdelar med de olika skorna.

Viking

Vad gäller Vikings skor har vi testat två olika modeller. En lite grövre modell och en som mer känns som en lättare sneakers.

Då våren 2018 varade ungefär ett par dagar och sommaren varit otroligt varm och torr har vattentätheten testats i begränsad omfattning. Användningen av dem har också varit mindre än en normal säsong. Därför har vi tagit hjälp av vår testpanel och frågat andra föräldrar om upplevelsen av Vikings skor och kängor. Där har användarna varit mycket nöjda och det stärker vår bedömning om Vikings skor. Ett par skor läckte men de var begagnade vid köp och rejält använda. Alla övriga tillfrågade har hållit mycket hög kvalitet och aldrig läckt, också bra slitagestyrka!

VIKING CASCADE II MID GTX

Sammanfattning: Har stått i skohyllan samtidigt som en låg modell av Jack Wolfskins Akka Texapore och Viking-skon har vunnit vid alla tillfällen, det tycker vi talar sitt tydliga språk! Priset på Vikings skor varierar och det kan vara värt att kolla runt på nätet efter bra pris. Och med bra grundkvalitet på Vikings skor är det också värt att kolla begagnatmarknaden där riktiga fynd kan göras! Ett högt grundpris kan motiveras om kvalitén också är därefter!

Läs vårt fullständiga test av Viking Cascade II MID GTX här!

Test av gore tex-skor till barn!

VIKING VINDEREN MID R GTX

Sammanfattning: Priset på Vikings skor varierar och det kan vara värt att kolla runt på nätet efter bra pris. Och med bra grundkvalitet på Vikings skor är det också värt att kolla begagnatmarknaden där riktiga fynd kan göras! Ett högt grundpris kan motiveras om kvalitén också är därefter!

Läs vårt fullständiga test av Viking Vinderen MID R GTX här! Test av gore tex-skor till barn!

SUPERFIT SPORT5

Sammanfattning: En riktigt bra allroundsko som dessutom klarar vattenpölar och dåligt väder. En sko i bra kvalitet som håller för mer än en säsong och ett barn, vi gillar när saker går att ärva eller sälja vidare!

Läs vårt fullständiga test av Superfit Sport5 här!

Test av gore tex-skor till barn!

JACK WOLFSKIN AKKA TEXAPORE

Sammanfattning: Tyvärr har denna sko kommit lite i skymundan för en annan vattentät sko av medelhög modell under denna testperiod. Barnet som testade skorna hade i skohyllan två par vattentäta skor och det var glasklart vilken modell barnet valde… i alla lägen den medelhöga! Men skon från Jack Wolfskin var omtyckt som leksko (vid regnigt väder föredrogs dock stövlar) fram tills att den medelhöga vattentäta skon konkurrerade ut den. Så en medelhög modell av denna sko vill vi varmt rekommendera!

Läs vårt fullständiga test av Jack Wolfskin Akka Texapore här!

Test av gore tex-skor till barn!

SALOMON

Sammanfattning: Kvalitetsmässigt en riktigt bra sko! Väl använd till ett barn under en säsong men utöver att den är smutsig i princip i nyskick fortfarande! Vattentät och med en grov sula som klarar all terräng!

Läs vårt fullständiga test av Salomon vattentäta skor för barn här!

Test av gore tex-skor till barn!

LEAF

Sammanfattning: Ett bra alternativ av vattentät sko i den lite lägre prisklassen. En mjuk och skön sko som förmodligen fungerar jättefint som förskolesko på gården och på lekplatser. Men vi vill verkligen lägga in ett observandum på hur hal sulan blir när det är blött. (OBS! Under en kortare period lånade vi en annan vattentät sko från Leaf till lillasyster och den var inte alls lika hal. Och om vi nu kollar igenom höstens sortiment från Leaf verkar denna hala sula vara helt utbytt! Reds. anm.)

Läs vårt fullständiga test av Leafs vattentäta skor för barn här!

Test av gore tex-skor till barn!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *