Sensorisk lek – gräddbakelser

Vab, feber och ingen matlust är det som råder i huset just nu. Så inspirerad av en annan mamma har jag idag preppat en liten lek tills när barnen sovit middag.

Material

  • Sprutgrädde
  • Muffinsformar
  • Småskålar med valfritt innehåll (exempelvis russin, kokos, strimlor av morot och gurka, ketchup, en liten flaska hallonsaft samt blåfärgat vatten)
  • Några små skedar

Sprutgrädden tänker jag att jag ska spruta ut i glasskålen när barnen börjar leka, men då vill jag inte störa med kameran… så därför får ni se en bild när grädden fortfarande är i flaskan. :)

Sen låter jag barnen köra fritt efter egna idéer, ungefär i alla fall! Kanske behöver jag sitta med en liten stund för att få igång dem att förstå att de faktiskt både får leka med maten och smaka sina bakelser. ;)

Succé blev denna lek!!

Det där med att leka med maten är det inte alla som är så väldigt bekväma med (däribland jag själv!!). Både för att det är kladdigt och för att det inte är alla på vår jord som har tillgång till mat i det överflöd att det är försvarbart att leka med den (är det eg ok att göra en sådan här aktivitet?). Hur tänker du? Diskutera gärna bland kommentarerna till inlägget!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *