Pyssla små lövgubbar att hänga i fönstret!

Att pyssla små lövgubbar att hänga i fönstret är en enkel liten aktivitet för både små och stora utebarn. De minsta barnen behöver förmodligen hjälp med att åtminstone sätta snöre på lövet, men rita ögon och mun borde de klara allt efter förmåga.

Vi har nyligen läst boken Hösten knackar på av Jenny Lindqvist, en mycket fin bok som både vuxna och barn uppskattar! Och i slutet av boken finns ett pyssel som vi liksom bara inte kan motstå att tipsa er andra om!

Vill du köpa boken Hösten knackar på kan du göra det hos Bokus.com. Missa inte att Jenny Lindqvist också har skrivit boken Våren kommer krypande som är minst lika fin den och som också går att köpa på Bokus.com!

Material:

  • Några höstlöv
  • En mörk (svart/blå) tuschpenna
  • Tunn tråd/fiskelina
  • Nål

Gör såhär:

Låt barnen plocka några fina höstlöv. Rita ögon och mun med pennan. Fäst ett snöre i lövet och häng upp i fönstret hemma.

Variant:

En variant för de äldre barnen är att också plocka två pinnar som knyts ihop som ett kors/plus. Häng sedan ett löv i varje ytterkant på pinnarna samt ett i mitten. Tadaaa så har ni skapat en mobil som är jättefin att hänga i barnens rum!

Pyssla små lövgubbar att hänga i fönstret! Pyssla små lövgubbar att hänga i fönstret!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *