Packvolym på Bergans Lilletind

Vi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hej!

Jag läste ert mycket intressanta inlägg/artikel om bärstolar. Vi är på väg att köpa en bärstol men känner att vi vill vara säker på att göra ett val som vi är nöjda med och då kom er information väl till pass!

Dock har jag en fråga: Vad är era erfarenheter kring extra packvolym på Bergans Lilletind bärstol? Och hur är det med sådant utrymme i Bergans Lilletind som i övrigt är ett mycket intressant alternativ för oss?

Tack på förhand!
Mvh Charlotte

packvolym på bergans lilletind

Hej Charlotte!

Jag kan inte någonstans hitta hur många liter det är i packvolym på Bergans Lilletind. Men om jag ska gissa skulle jag säga att det större (avtagbara) facket under stolen är ca 10L. Bakom detta fack går det också att sticka in lite saker, ex. en jacka/sittunderlag eller mindre packpåse. Och du får plats med ytterligare en del saker i facket som sitter på utsidan/baksidan av sittdelen. I detta fack har jag utan problem fått plats med exempelvis ett Camelbak vätskesystem + lite småsaker.

Sen finns också flaskhållare på båda kortsidorna av stolen. Så spontant tror jag att packvolymen är bra och framför allt som att stolen är så liten och smidig att ta med sig!!

Sedan läste jag häromdagen att någon ökat packvolymen med att på något sätt spänna två ultratunna mindre ryggsäckar på varje sida om bärstolen. Då var tanken att fjällvandra förstod jag det som.  ( https://www.utsidan.se/blogs/elvah/barstolsfixerier.htm )

Köp din Bergans Lilletind bärstol hos Outnorth.se !

packvolym på bergans lilletind
packvolym bergans lilletind
packvolym bergans lilletind