Liten springcykel

Springcykel/balanscykel

Springcykel eller balanscykel är enligt min åsikt en av de bästa barnprylar som finns! De har SÅ många fördelar! Men vi hade till vår lilla tjej ett behov av att hitta en liten springcykel. Hon var drygt 1,5 när hon upptäckte att storebror gillade sin springcykel. Och det syntes verkligen att hon längtade efter att kunna själv!

Efter en vecka mtb i Idre fjäll när hon sett oss alla cykla runt var hon trots att hon inte sa många ord väldigt tydlig med att hon också ville cykla! Lycklig som få när hon också fick prova genom att låna en kompis cykel. Hon nådde inte ner till marken, men vad gjorde det när hon både fick ha hjälm, hålla i styret OCH sitta på sadeln?!

liten springcykel

Att hitta en liten springcykel

Så när vi kom hem igen bestämde vi oss för att vi skulle hitta en liten springcykel till henne. De cyklar vi haft tillgång till dittills var alla för stora för henne så det gällde att hitta en riktigt liten springcykel! Nu hade vi turligt nog vänner som haft samma problem till sin son för något år sedan och vi kunde därför hitta en springcykel som var liten nog! :)

Och jag behöver väl knappast säga att det var en VÄLDIGT lycklig liten tjej som fick sin alldeles egna springcykel till slut?! Flera flera gånger la hon handen på den och sa ”min”, ”min cykel”!

Vilket märke?

Den cykel vi slutligen köpte och som vi är väldigt nöjda med är en cykel av märket PUKY. Den är vad jag vet den minsta springcykeln på marknaden. Och vad jag kan bedöma också en cykel av hög kvalitet! Vi har en annan också (Kettler) som jag inte är riktigt lika nöjd med…

Passa på just nu! Köp en PUKY springcykel hos Babyland

liten springcykel

liten springcykel