Lager på lager-principen bygger sin grund på ett bra underställ. Understället ska hålla dig varm inifrån och hjälpa till att transportera bort din fukt från kroppen. Även om man inte svettas mycket så avges hela tiden fukt från huden. Denna fukt kyler av kroppen om den inte transporteras bort, det är därför materialvalet i ett underställ är så viktigt.

Bomull

Ett skönt material som är svalt när det är varmt men så fort det blåser eller du blir still så kyler fuktan som binds i bomullen. Sommartid när vädret är stabilt varmt spelar denna fukt inte jättestor roll men är det en kyligare dag eller svalare årstid så är bomull helt enkelt inte att rekommendera. Vintertid eller vid hög ansträngningsnivå ska man absolut undvika bomull!

Syntet (polyester, polyamid m.fl.)

Syntetunderställ är också bra, men inte riktigt lika varma som ull, så dessa kan vara att föredra under höst och vår. Syntet är ett material man gärna kan använda när det är varmt eller om barnet är mycket aktivt.

Ull

Ett underställ av ull är bäst! Det värmer gott och det värmer framförallt även när det blir lite svettigt av alla lekar!

Ta en titt på Gneis varma underställ i merinoull!

Köp underställ hos Polarn O. Pyret

Olika modeller och märken

Till barn finns det lite olika varianter av underställ. Det finns både klassisk tröja/byxa men även body/byxa med fot eller heloverall. Välj det som passar ditt barns ålder och aktivitetsnivå bäst. Till ett barn som inte själv kryper eller går är en heloverall eller body/byxa med fot perfekt! Inga glipor i ryggen som kyler och inga strumpor som kasar. Ett lite större barn som är mer aktivt är bättre att klä i tröja/body och vanliga byxor, eller varför inte i en heloverall.

Polarn O. Pyretgör bra underställ för både de minsta och de lite äldre barnen. Både tröjor, byxor, bodies och heloveraller men även supersköna ullstrumpor som sitter bra (!) på fötterna. Riktigt bra kvalitet så satsa gärna på begagnat.

Pierre Robert har även de bra underställ för barn. Lite tunnare material men håller många tvättar bra.

underställ barn