Kidventure – Vi samlar aktiva timmar med ReimaGO

Öka barns aktivitet!

På temat öka barns aktivitet pågår det just nu en rad olika spännande projekt och arrangemang i olika organisationer och i samarbete med en mängd olika företag. En av dessa roliga kampanjer är Kidventure som är Reimas stora satsning under 2017 på att inspirera till mer rörelse, mer utevistelse och mer aktivitet för barn. Just nu har 317 202 timmar samlats in! Vi har registrerat 18 timmar bara denna veckan och fler lär det bli!

Läs mer om Reima Kidventure!

Vi på Utebarn.se vill vara med och ta ansvar för att vår tids barn får bra förutsättningar för att få leva aktiva liv. Och vi är mer än gärna delaktiga på olika sätt i att minska barns stillasittande och istället öka aktivitet och rörelse! Ett sätt vi gör detta på är att testa Reimas aktivitetssensor ReimaGO. Och givetvis ser vi till att själv samla aktiva timmar i deras kampanj Kidventure!

ReimaGO – ett lätt sätt att samla aktiva timmar

ReimaGO är en app och en aktivitetssensor som tillsammans registrerar och loggar barns aktivitet under en dag. Utomhus placeras den lilla runda sensorn enklast i en ficka på ett ytterplagg och inomhus kan aktivitetssensorn klickas fast på ett armband.

samla aktiva timmar

Utebarn.se testar ReimaGO

Vi har nu startat upp en testperiod av aktivitetssensorn ReimaGO och dess tillhörande app. Barnen som just nu testar är 4, 2 och 1,5 år. De två yngre barnen har än så länge enbart testat genom att ha sensorerna i ytterkläderna då de inte vill bära armbanden på sig mer än väldigt korta stunder.

De två äldsta barnen är vana vid från sin hemmiljö att det pratas aktivitet och hur viktigt och härligt det är att röra på sig. De känner till att båda föräldrarna bär aktivitetsklockor som räknar steg.

4-åringen kopplade direkt vad det ReimaGO handlar om! Han förstod med en gång att om han bär sensorn på armen eller i en jackficka och rör på sig så registrerar sensorn hans aktivitet. Han kan med hjälp också koppla ihop sensorn med appen och därmed ladda upp sin aktivitet. Och beroende på hur mycket han rört sig kan han få den lilla figurern i appen att förflytta sig längs stigen. ”Om jag springer lite till så når jag snart grottan, eller hur mamma!” lät det bara någon timme efter att vi startat ReimaGO första gången. Och där måste ju jag som medtestare av konceptet säga att Reima har lyckats klockrent! Enkel koppling mellan aktivitet och en form av digitalt spel. Kul!

Samtidigt som vi testar ReimaGO är vi med och samlar aktiva timmar tillsammans med Reima i deras kampanj Kidventure. Målet med Kidventure är att nå en miljon aktiva timmar innan årets slut! Var med du också! Du kan registrera timmar både med eller utan en sensor.

Just nu kan du köpa ReimaGO till 50% rabatt för alla som är Club Reimamedlemmar!  Köp ReimaGO aktivitetssensor med armband.

samla aktiva timmar

samla aktiva timmar

samla aktiva timmar

Våra tips på utelekar för ökad rörelse och aktivitet

Behöver du hjälp att hitta idéer för vad du ska göra ute med ditt barn? Följ gärna oss på Instagram (@utebarn.se) eller Facebook för att inte missa några tips och idéer.

Läs mer på vår sida med Utelekar.

3 enkla utelekar

  • Hoppa hage – kommer du ihåg reglerna eller behöver du fräscha upp minnet?
  • Ladda ner våra gratis aktivitetskort och ta med hela kvarterets barn på en utelek en eftermiddag!
  • Bygg en egen hinderbana – av pinnar och grenar eller en mer permanent av brädor. Se våra tips på hinderbana eller gör som Prins Daniel och Prinsessan Estelle i filmen nedan. :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *