Julgåvan går till Giving People

Vi har i år valt att vara med och stödja Giving People och deras jobb med att ge alla barn en lite bättre vardag och framförallt en minnesvärd jul nu så här i jultider. Så här i jultider kan vi inte låta bli att tänka på hur bra vi har det och samtidigt läsa om hur många barn och vuxna som lever i fattigdom i Sverige. Vi har ibland svårt att förstå de höga siffrorna men de finns där.

Vi har själv tidigare varit med och bidragit i Giving Peoples kampanjer om att ex hjälpa alla barn att få vettiga vinterkläder för att vara ute. Vi har även privat själv varit med och köpt mat till en familj i vårt närområde. För det finns olika sätt som Giving People genomför sitt arbete. Antingen kan en skänka pengar till dem och som de sedan fördelar till barn i behov. Men de lägger på sin Facebook även upp ”fall” som är mer lokala. Ex en mamma med två barn i Malmö behöver……. Sen kan en välja att stödja specifikt denna familj genom att åka hem till dem och lämna det de behöver.

I skrivande stund rapporterar Giving people att över 15 000 familjer fått beviljat hjälp till jul detta år! Och fler lär det bli. Det är familjer som på något sätt inte har en ekonomi som gör att de kan köpa mat eller julklappar till sina barn.

Läs mer om Giving People

Kolla in Giving Peoples Facebook sida: https://www.facebook.com/Giving-People-161513867384504/

Giving Peoples hemsida: https://givingpeople.se/
Där kan du även läsa om andra sätt som du kan bidra och hjälpa barn i fattigdom att få en bättre vardag.

Aftonbladet har nyligen skrivit en artikel om deras arbete: https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/OpepME/linda-barnfamiljerna-behover-mat-och-klader

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *