Ekollon i vas

Ännu är det höst!

Har du inte riktigt hunnit med de små projekt du tänkt göra under hösten? November är här men än är det inte försent att sätta ekollon i vas! Så du hinner fortfarande hålla kvar lite i den där höstkänslan och ladda upp inför att vintern snart är på väg.

Har du några ekollon i köksfönstret?

Vi har tidigare beskrivit hur du kan odla ekollon i könsfönstret och kanske har dina små ekollon också fått en liten grodd. Eller så fungerade det inte alls? Hur har det gått? Nu har vi hittat ett ännu enklare sätt att få grodd på ekollonen så då presenterar vi såklart det för er!

Leta upp en stor och fin ek någonstans i närheten och njut först lite av dess prakt och härliga höstlöv. Om det nu finns några höstlöv kvar på träden där du bor? Här i Malmö har vi ännu lite höst kvar och temperaturen är mild. Det är riktigt skönt att vara ute!

ekollon i vas

Enklaste sättet att lyckas!

Enklaste sättet att lyckas är att plocka ihop ett gäng ekollon som ser hela ut. Gärna någon som redan har fått en liten frisk grodd. Men det går alldeles utmärkt även utan grodd.

Ta en snygg kruka och fyll den med jord. Sätt ner dina ekollon i jorden med den mörkare ringen uppåt. Håll jorden fuktig och vänta några veckor. Sedan kommer några, i bästa fall alla, dina ekollon ha bildat en liten grodd som växt ut som en liten rot ner i jorden.

Ekollon i vas

Lyft försiktigt upp ett av ekollonen med rot ur jorden, eventuellt behöver du försiktigt gräva i jorden så att roten lätt kommer ur. Skölj av all jord från roten och placera sedan ditt ekollon i en snygg vas eller fin flaska. Enklaste sättet att få igång ekollon i vas!

Köp en ekollonvas från Svenskt Tenn. 

ekollon i vas

ekollon i vas

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *