Didriksons Makalu – skaljacka

Testperson

E är 2,5 år och ca 94cm lång och har testat Didriksons Makalu skaljacka (och Didriksons Makalu skalbyxor). Medtestare har varit E´s föräldrar, Emma och Daniel. Testperson nummer två till detta ställ har varit D 6år samt hans föräldrar, Maria och Staffan.didriksons makalu

Barnvänlighet

Jackan är enkel att ta på . Har ordentliga stora fickor på framsidan som är lätt för honom att använda. Stor kraftig dragkedja känns rejält och lätt för honom att öppna och stänga.

Fickornas blixtlås (i jackan) är svår att stänga helt själv för E då den går så högt upp. E gillar kardborrestängningen i ärmsluten.

D har inte använt luvan speciellt mycket men allt annat använder han själv utan att behöva hjälp.

Rörelsemöjlighet

God rörlighet, vi har inte märkt att han har hindrats av jackan. Mjuk i materialet. Aldrig varit något bekymmer. Möjligtvis kan byxorna vara lite smala i modellen men passar bra.

Vattentålighet

Upplevs som helt vattentät. Armsluten har kardborre som gör att det går att få tight kring handled vilket minskar risken för inläckage. Snörlås i ändslut på jackan minskar även det risk för inläckage.

SlittålighetDidriksons Makalu

Har använts frekvent under lek och småäventyr utan något slitage alls. Alla sömmar är hela, kardborren fungerar utmärkt trots den blivit utsatt för lera och slitage. E gick vid ett tillfälle och drog armen längs en risig tegelvägg och efter det syntes inget på jackan.

Andningsförmåga

Har inte upplevt att han blivit märkbart svettig eller att stället verkar instängt. Upplevs som det har en bra andas förmåga och transportera bort fukt. Torkar fort.

Sammanfattning

Smidig och lätt jacka med många bra funktion såsom avtagbar huva, ordentliga reflexer samt kardborreknäppning till huvan. Stora fickor fram på jackan, kraftig dragkedja och snörning i ändslut på jackan gör den både barnvänlig och rejäl. Mycket funktion i liten förpackning och vi tycker den motsvarar vuxenmodeller i funktion. Märks att den utvecklats av proffs. Gedigen jacka med bra funktioner och lättanvänd.

D´s omdöme är att den inte är så skön i tyget inuti men annars bra. E gillar att det är en fin blå färg och att han kan vara ute i regnet utan att bli blöt.

Dock upplever vi att detta skalställ framför allt är tänkt till vår, sommar och höst och att det under vintermånaderna känns lite tunt för att kunna ha som skalställ. Vi är sammanfattningsvis mycket nöjda med slitstyrka, regntålighet och funktioner.