Dags att förbereda nissebus 2021

nissebus 2021

Kanske du tycker det är länge kvar till julafton men vi vill ändå passa på att lyfta på locket och säga nu är det dags att börja planera och förbereda för sina nissebus detta året. Det är nämligen så mycket roligare att genomföra när du inte kommer på det sista november och du i panik måste plocka ihop något lite snabbt efter att barnen kommit i säng.

Förberedelser inför att nissen skall flytta in:

1. Vilken typ av nissebus vill du göra?

Finns så klart massor av olika sätt att genomföra nissebus på. Ska nissen skriva brev varje dag? Ge ett uppdrag varje dag eller skall den hitta på något bus varje dag som barnen får upptäcka när de vaknar? Vi har även haft nissebus med vissa teman som t.ex. att få in rörelse eller friluftsliv varje dag.

2. Nissedörr eller annan rekvisita

Ska nissen ha en klassisk nissedörr och har du i så fall en sådan hemma? Eller behöver du skapa en eller köpa en? Var skall nissedörren eller nissens hem vara placerat? Behöver ni ta hänsyn till ex att ni har en bebis som kryper omkring eller kanske något djur som inte ska äta upp nissens saker. Då kan en fönsterkarm vara att föredra.

Vill du att Nisse ska skriva brev varje dag kan du antingen själv skriva breven eller köpa ett färdigt kit. Vill du köpa ett färdigt kit föreslår vi Nissebrev.se (Sagorochandrabrev.se) där du med koden UTEBARN får 10% rabatt.

Du kan också göra en variant för att öka barnens rörelsedos och låta Nisse ge barnen ett rörelseuppdrag varje dag. I så fall tipsar vi om vår egen adventskalender, Utebarns rörelsekalender, där du kan printa ut färdiga små uppdrag som barnen kan få varje dag.

3. Förbered en plan

Förbered en grov plan på vad som skall hända varje dag. Vår erfarenhet är att det är såååå mycket bättre att vara förbered än att komma på det 5 min innan läggdags och behöva hitta på vad som skall hända kommande dag.

Detta är så klart extra viktigt om du ska ha ett brev eller paket från nissen varje dag. Då krävs det mer planering och förberedelser. Ska nissen ”bara” ha hittat på ett bus varje morgon går det att vara spontan men vår erfarenhet är ändå att det är så lätt att glömma och barnen går sedan och letar efter ett bus som inte finns… Vilket i för sig är lite kul det med för de kan nämligen fantisera och hitta bus i allt möjligt…

Blir du trött på bara tanken att behöva planera och du inte alls är sugen vilket är fullt normalt som hårt arbetande förälder. Så gör det enkelt för dig och ex köp ett färdigt kit. Kolla ex. in Nissebrev.se som vi skrev ovan och som du har en hel artikel om nedan. Deras brevkit kostar 139kr. Med rabattkoden UTEBARN får du 10% rabatt.

4. Peppa barnen inför att Nisse flyttar in

Kanske har ni kört nissebus tidigare eller så är det helt nytt för dina barn. Oavsett kan det både vara roligt och faktiskt kännas tryggare för vissa barn att ha fått en viss förberedd på att något ska hända. Hitta tillfällen i vardagen att prata om det. Hos oss börjar barnen prata om det tidigt på hösten och de funderar över var de tror nissen skall flytta in i år och de pratar om roliga minnen och bus som hänt tidigare år. Det är dessutom en bra input till oss föräldrar att höra vad det är barnen tyckt var extra kul och minnesvärt.

Läs mer om Nissebus:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *