Blöta fötter på utflykten

Alla vet vi väl hur obehagligt det är att gå med blöta fötter på utflykten? Minns ni också känslan som barn att ha gått ut liiiite för långt ut i vattnet och känt vattnet rinna över kanten på stövlarna? Och hur en ändå inte kunde låta bli att prova när det faktiskt rann över….

Det finns ett väldigt enkelt trix för att lösa problemet med att stövlarna eller kängorna efteråt är blöta. När en väl kommer hem går det ju att ta ett par andra skor i hyllan. Men det är inte så särskilt skönt att gå omkring med blöta fötter på utflykten.

Vad behövs?

Så nästa gång du packar väskan för äventyr så se till att packa ner ett litet kit för blöta fötter på utflykten! Allt som behövs är ett par torra strumpor och tre par platspåsar varav två av dem stora nog att rymma barnets fötter. För barn brukar 2- eller 3-literspåsar funka fint. Detta trick fungerar givetvis även för föräldrar som trampar ner sig men då behövs ett par större platspåsar, ex. 5-literspåsar.

blöta fötter på utflykten

Gör såhär

Ta av stövlarna och häll ur så mycket vatten det går. Ta av de blöta strumporna och lägg dem i en av platspåsarna, på så sätt slipper resten av sakerna i ryggsäcken också bli blöta.

Sätt på barnet torra strumpor och trä sedan de två större plastpåsarna utanpå de torra strumporna innan barnet sätter fötterna i de blöta stövlarna.

blöta fötter på utflykten

blöta fötter på utflykten