Barnvakt till utflykten med många barn?

Detta inlägg görs i samarbete med my-nanny.se

Går du i tankarna om att hålla ett större evenemang med flera barn? Ett utekalas eller en utflykt där du kanske skall ha med fler än dina egna barn. Saknar ni fler föräldrar som kan följa med? Men tänker att ni skulle behöva vara någon vuxen mer? Genom att hyra med en barnvakt  får ni ett par extra ögon och händer på utflykten. Kanske skulle det vara en nyckel för att fler skulle våga sig ut eller göra den där saken som de inte vågar annars. Då kan ju faktiskt en barnvakt eller en extra vuxen vara bra. Vi föräldrar behöver ju inte vara så in i bomben duktiga hela tiden utan kan ju ta hjälp. :0)

Föräldrar är idag medvetna om betydelsen av utevistelse för deras barn. Ändå visar statistiken på att det fortfarande är relativt få barn som har regelbundna långvariga utevistelser. I en undersökning från SIFO från 2016, gjord på uppdrag av Världsnaturfonden, uppger föräldrar att en fjärdedel av barnen inte varit ute alls i natur (som i skog, vid havet, en sjö eller äng) den senaste veckan. Nästan hälften av barnen är ute i naturen en timme eller mindre. Som vi sagt vid många tillfällen. Detta måste vi ändra på. Utetid är tid i rörelse och det är nyttig både för den mentala och den fysiska hälsan. 

barnvakt utekalas

Säkert och tryggt med barnvakt

För att underlätta din roll som förälder vid evenemang utomhus kan en barnvakt hjälpa till. Med ett par extra händer blir utevistelsen kanske behagligare om du kan slappna av mer själv. Du som förälder får möjlighet att pusta ut under er aktivitet och spendera mer kvalitetstid med alla barnen. Framför allt ger barnvakter dig större säkerhet under er utevistelse med så många barn. Med en nanny har du ett par extra ögon som hjälper dig att ge dina barn en trygg och säker upplevelse.

Så här säger myNanny själv:

myNannys barnvakter har hjälpt tusentals familjer till en bättre vardag och fritid. Vi rättar oss efter dina behov och erbjuder dig flexibilitet och stöd i ditt liv som förälder. Våra barnvakter väljs ut genom noggranna urvalsprocesser och bara de bästa bland tusentals sökanden får jobb. Vi på myNanny utbildar och vidareutbildar våra barnvakter kontinuerligt för att de alltid ska kunna ge mervärde till dig och din familj. Eftersom personkemi är oerhört viktigt för att ett samarbete ska fungera så får du som förälder alltid möjlighet att träffa din utvalda barnvakt vid ett första kostnadsfritt möte.

Så det kanske kan vara en idé till nästa utekalas. Eller varför inte ha med en barnvakt på nästa klättring så ni själv kan få klättra lite mer eller liknande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *