Aktivitetskort 6-10år

Ibland är det svårt att veta vad man ska hitta på när man är ute med barnen. Vissa gånger kommer leken spontant och med fullt ös, men andra gånger har barnen lite svårare att komma igång med något roligt. En lek vi ofta kör för att bryta av en stund är våra aktivitetskort. De aktivitetskort du hittar här passar bäst till barn i åldern 6-10 år men går givetvis att anpassa också till de yngre. Eller så väljer du där istället Aktivitetskort 2-5år.

MATERIAL:

  • Aktivitetskorten

MATERIAL FÖR VARIANT AV DENNA UTELEKEN:

  • Lång pinne som fiskespö
  • Snöre
  • Magnet
  • Metallgem

TIDSÅTGÅNG:

10-30min

GÖR SÅ HÄR:

Skriv ut Aktivitetskort 6-10år i förväg. Klipp ut korten. Laminera gärna varje kort om du vill kunna använda korten flera gånger eller om du vill kunna köra leken i alla väder.

Sprid ut alla kort på marken eller håll dem som en solfjäder i handen. Låt barnen i tur och ordning dra ett kort och sedan får alla barn göra samma sak. Vissa gånger behövs en kompis för att kunna utföra uppdraget, andra gånger görs de själva.

VARIANT:

En variant av denna utelek är att sätta ett metallgem i varje aktivitetskort. Leta sedan upp vars en pinne och sätt dit ett snöre. Bind fast magneten i andra änden på snöret. Fiska aktivitetskorten och gör uppdragen.

För den som inte vill eller orkar göra egna kan en köpa färdiga aktivtetskort med olika tema från ex Adlibris:

Se Aktivtetskort Motorik och rörelse hos Adlibris

Köpevariant av aktivtetskort

Adlibris säljer färdiga aktivitetskort från Natur och kultur läromedel som en kan köpa. Lådan innehåller 48 olika aktiviteter. Vi hittar inte vad det är för ålder dessa kort passar till. Och vi har inte själv testat så vet inte kvalitén. Men kan säkert passa någon som hellre köper färdiga en pysslar själv. Även om våra färdiga är helt gratis och den enda du behöver är att skriva ut. Se mer om aktivitetskorten från natur och kultur läromedel

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *