10 tips om att vandra med barn

Vill du göra enkla friluftsaktiviteter med dina barn? Att vandra med barn är en sådan.

 1. Räkna upplevelser, inte kilometrar. Att vandra med barn handlar inte (och detta har varit svårast för mig att ställa om mig kring!!) om att beta av så många kilometer det går. Utan fokusera på att ge så många bra upplevelser av vandring som möjligt.
 2. Lekar längs vägen. Hjälps åt att ”hitta något blått och något som är vått”, ”leta efter något som är grönt och något som känns skönt” eller låt barnen leta efter något i naturen som ser ut som första bokstaven i sitt namn.
 3. Små barn sitter ofta gärna i en bra bärstol! Läs vår guide om att välja bärstol.
  10 tips om att vandra med barn
 4. Gör en skattjakt längs vandringen!
 5. Små fikapauser längs vägen gör att sträckan känns kortare att gå. Äpplebitar, havrefras eller russin är exempel på småfika. ”När vi gått förbi det där trädet får vi 2 puffar var!” funkar många gånger!
 6. Upp på ett berg kan vara en bra belöning! Ett tydligt mål, dit upp ska vi, kan hålla motivationen uppe enklare. 10 tips om att vandra med barn
 7. Låt barnen bära sin egen ryggsäck (men om barnen är små, se gärna till att den går att fästa på den vuxnes ryggsäck när barnet tröttnar…).
 8. Gå en rundtur istället för att gå en sträcka fram och tillbaka. Roligare både för stora och små.
 9. Gör ett vandringsbingo! Går alldeles utmärkt att utgå från vårt utebingo som är gratis att ladda ner!
 10. Bra kläder och skor för barn och vuxna. Kan tyckas självklart, men ändå så väldigt värt att trycka på! Läs gärna vår guide om lager-på-lagerprincipen som mer än någon annan gång är utmärkt vid aktivitet utomhus!

Har du några andra tips om att vandra med barn? Kommentera gärna på detta inlägg så lägger vi till det i vår kunskapsbank! Go tur!

10 tips om att vandra med barn

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *