Spork

Något många barn älskar är att få göra likadant som andra och gärna också likadant som vuxna. Men det är ju inte alltid som de vuxnas prylar passar små barnhänder. Light My Fire har löst detta problem just när det gäller bestick. De har sporkar (spoon + fork = spork) både för vuxna händer och för små barnhänder.

Och som en kul grej har de också tagit fram en matlagningsspork som är modell större. Och för den som inte gillar plats utan hellre kör på metall (eller den som liksom jag tröttnat på att plastsporken inte håller hur länge som helst….) finns det också en lättviktsspork i titan!

Köp din spork hos Malmö Outdoor & Sports

Drickkåsa / Mugg

Dricka ska en ju också göra ute i skogen och på fjället så vi vill tipsa om lite olika bra kåsor och muggar. Själv föredrar jag att barnen har en egen flaska att dricka vatten ur, då detta minskar spillrisken betydligt!

Läs våra tips på vattenflaskor

Kåsor

De klassiska kåsorna funkar ännu! Tar lite större plats i väskan men finns i många glada färger och håller för lång tid framåt! Funkar dessutom alldeles utmärkt att leka Kåsrace med!

Köp din kåsa hos Outnorth

Vikkoppar / vikbara kåsor

Vi gillar när saker tar liten plats och är smarta och
genomtänkta. Vikkopparna är kåsor där det går att vika in kanten så att muggen tar mindr
e plats. Fördelen med denna är dessutom att de där dropparna som ofta är kvar i muggen efter fikapausen lättare stannar kvar när kanten viks ner. Och dn är relativt liten för en barnhand att hålla i. De finns i många glada färger och kostar inte särskilt mycket.

Nackdelen däremot är att den saknar markeringar för deciliter. Så om det ska lagas mat i skogen är en annan kåsa att föredra.

Köp en vikkopp hos Malmö Outdoor

Köp en vikkopp hos Outnorth

Vikbar mugg

Vårt senaste tillskott i matlagningskitet för friluftslivet är vikbara muggar från Clas Ohlsson. De blir små när vi viker ihop dem och finns också i flera glada färger! Kul tycker vi! Barnen tycker de känns spännande att hålla i då materialet är mjukt och gott att dricka ur. De är gjorda i silikon som är ett material som är beständigt, vilket innebär att det inte avger några ämnen. Bra för den som gillar att minska på eventuella gifter i sin närmiljö.

Matkåsor / tallrikar

Tallrikar eller kåsör för att äta ute finns även de i olika modeller. Och det som en först måste bestämma sig för är huruvida en vill äta ur en djup eller en plattare variant. Det finns också modeller som blir som en matlåda med en massa bra småpryttlar såsom kryddburkar, mugg och bestick inuti.

Klassisk matkåsa

Den klassiska matkåsan har funnits hur länge som helst. Den är rund, har ett handtag och har fördelen att den har decilitermarkeringar på insidan. Smart om en vill kunna mäta upp exempelvis vatten eller ris vid matlagning! Billig och funkar i de allra flesta lägen!

Matlåda

En genomtänkt matlåda med lock och botten som ofta båda går att äta ur. Trolleri trollera så har du helt plötsligt två tallrikar i ett! En fördel om du vill kunna servera maten i olika byttor, vid exempelvis tacos.

Men en nackdel med dessa är att de ofta är fulla med småsaker som kanske inte egentligen är så nödvändiga. Det blir lätt ganska många saker att släpa på när en ska ut i skogen…

Några olika tillverkare av matlådor för friluftsbruk är:

Light My Fire – Mealkit 2.0 som går att köpa hos ex. Malmö Outdoor & Sports

Wildo – Tallrikslåda komplett som går att köpa hos ex. Outnorth