Skalbyxor

Skalbyxor är en del av lager 3 i lager-på-lagerprincipen. Det är det yttre skyddande lagret på nederdelen av kroppen. Kombineras med fördel med en bra skaljacka.

Läs vad vi skriver om Lager-på-lagerprincipen.

Läs vad vi skriver om Lager 3 – ett skyddande yttre skal.

Vilka är bra?

Skalbyxor för barn finns av en mängd olika fabrikat och märken. Till olika priser och med blandad kvalitet. Men vilka är bra och vilka är värda att köpa?

Vi hade liksom många andra eftersökt ett bra test av skalkläder och framför allt skalbyxor för barn. Men vi kunde inte hitta något bra… Så därför satte vi hösten 2015 igång att göra våra egna tester av skalbyxor för barn! Vårt stora fokus har legat på att utforma testen så att det är just barnvänlighet och rörelseförmåga som utvärderas. Då vi har testat några av de stora välkända märkena har vi för givet att vattentålighet och slitstyrka är i topp. Men såklart har vi lagt in alla dessa delar i våra stora tester.

Här hittar du alla tester vi gjort av utrustning för utebarn.

Galon eller skalplagg?

Alltfler föräldrar väljer istället för galon plagg av andra material till sina barn. Skalkläder blir vanligare, skalbyxor och skaljackor andas så mycket bättre än galon och är därför behagligare för aktiva barn att använda.

Läs vår stora jämförelse av galon och skalkläder!

Läs Gneis stora skalguide – mycket matnyttigt om skalkläder!

Läs vad Polarn o. Pyret säger om skalkläder

checklista till förskolan